Poradna Radiopřijímače


Autor: | Vloženo: 10.09.2013 000 09:29 | Témata: Poradna Radiopřijímače

Jaké máte zkušenosti s rádiem s digitálním příjmem (DAB)?

Jaký typ digitálního příjimače máte a v čem vidíte jeho výhody a naopak nevýhody. Doporučili byste nákup digitálního příjímace?

  • Petr

    Petr

    19. září 2013

    Já třeba digitální radio DAB nemám, protože je tady velmi slabý signál. Dále u nás v ČR se vysílá DAB jak v L pásmu a také v býv. 3 TV pásmu, takže jsou potřeba radia, která mají obě tyto pásma, ty jsou značky Pure a jen několik dalších typů jiných výrobců. Já si DAB radio koupím, až bude lepší pokrytí signálem a bude v DAB vysílat více stanic. Zatím mi stačí VKV (mám několik rádií) a doma mám navíc "internetové radio" které přijímá stanice z internetu (internet si platím i kvůli počítači) a tak tam mám přes 21000 rádií (opravdu!) z celého světa i z ČR a jsem s tím spokojen.
    Internetová i běžná radia (protože všechna vysílají i přes internet) lze také poslouchat i na počítači, jen tam může vadit větší spotřeba a bzučení ventilátoru a harddisku. To moje internetové radio je úplně tiché (nemá ventilátor ani harddisk) a má malou spotřebu a mohu na něm poslouchat i běžná VKV FM radia, a také přehrávat MP3 soubory z flash disku nebo hardisku - má prostě USB vstup! Śkoda, že je na trhu tak málo typů internetových radií, to které mám já (Zalip) už se nevyrábí.

    Ale tím nikoho neodrazuji od koupě DAB radia, kdybych bydlel např v Praze nebo jinde kde je signál, DAB bych si koupil, abych ho mohl vyzkoušet...ale zatím ho kupovat nebudu.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Petr

      12. listopadu 2013 - Petr

      Ano, to je to moje internetové radio: Zalip MAA502. Tím ale neřikám, že je nejlepší, já jiné neznám, ale to moje mi plně vyhovuje. Umím tam i přidat radia, která tam chybí, stačí když se objeví na serveru vtuner a již jsou v radiu, už jsem jich několik přidal. Dále mi vyhovuje ovládání, Přehrávání MP3 souborů z USB flashdisku nebo harddisku i VKV FM rádio.

      Digitální DAB rádio si koupím až časem...


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.